Wellisair a koronavírus - COVID-19 ellen

SARS-CoV-2 COVID-19 koronavírus fertőtlenítése

Ahhoz, hogy megértsük a Wellisair hatékonyságát a COVID-19 koronavírus-járvány (kezdetben 2019-nCoV) ellen, amely 2019-ben jelent meg Wuhanban, először meg kell értenünk az ilyen típusú vírusok morfológiai felépítését, valamint osztályozását:

A koronavírus COVID-19 (SARS-CoV-2) elektronmikroszkópos fotója - SCRIPPS KUTATÁSI INTÉZET

A koronavírus a szélesebb Coronaviridae család Coronavirinae alcsaládjába tartozik, amely a nidovirális rend részét képezi. 4 VOC alfajra oszthatók: Alpha, Beta, Delta és Gamma. A COVID-19 a SARS családba tartozik, amelyet Betacoronavirusnak minősítenek a "B" származásból, és denevérekből származik.

A genetikai anyag szerint ezek a vírusok a Baltimore-osztályozás IV. csoportjába tartoznak, mivel a vírusrészecske csak egy RNS-láncot tartalmaz pozitív polaritású lineáris egyetlen láncban.

A vírus átmérője 60-200 nm körül van, spirális szimmetriájú nukleokapsziddal és lipidburokkal rendelkezik, amely a korábban fertőzött gazdasejt membránjából származik. Ezekből a hüvelyekből a napkorona formájában megjelenő jellegzetes vetületek nyúlnak ki.

Mivel ez a vírustörzs csak korlátozott ideig létezik, a Wellisair technológia vírusra gyakorolt ​​hatását illetően még nem sikerült közvetlen tesztet végrehajtani.

Lehetséges azonban az eszköz tesztelése a koronavírushoz hasonló morfológiai felépítésű vírusokon, mint például a respiratorikus syncytialis vírus (RSV). Az RSV a pneumovírusok csoportjába tartozik, konkrétan a Paramyxoviridae családba, és bár nem tartozik pontosan ugyanahhoz a családhoz, ez a vírus lipidmembránja és glikoprotein-vetületei tekintetében nagyon sok hasonlóságot mutat a COVID-19-hez.

 
   

 

A Wellisair eszközzel a COVID-19 koronavírushoz hasonló szerkezetű (RSV) vírusokkal végzett vírusokon végzett tesztek eredményei alapján azt várjuk, hogy új technológiánk hatékonysága átlagosan 92-99% lesz, a páratartalomtól függően.

Pathogen Test Result Laboratory Report Nº
Syncytial RSV Mean Exposure Time % Effectivity
Wet 2 hours 99 Laboratory of viruses contaminating water and food University of Barcelona 20191212_3
Dry 2 hours 92 20191212_4

 

Ezeket a következtetéseket tartalmazzák az Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Centro de Investigación en Seguridad y Control Alimentario (CRESCA) és az IJOER magazin "International Journal of Engineering Research & Science"

 

Bibliográfiai jelentés Barcelonai Egyetem

 

A Barcelonai Egyetem Vírusok, szennyeződések a vízben és az élelmiszerekben laboratóriuma Mikrobiológiai, virológiai és biotechnológiai osztálya bibliográfiai jelentést készített a fertőtlenítésről és a COVID-19 koronavírusról.

A SARS-CoV törzshez jobban hasonló koronavírusok könnyen inaktiválhatók a szokásos fertőtlenítőszerekkel, és különösen érzékenyek az alkohol alapúakra (például OH hidroxi gyök technológia). A koronavírus morfológiája nagyon hasonlít az RSV légúti syncytialis vírushoz, és a Barcelonai Egyetem által elvégzett vizsgálatok szerint 92–99% -os (száraz / nedves) csökkenést mutat mindössze 2 óra alatt.

Noha az ózon különösen hatékony fertőtlenítőszer az RNS vírusok számára, a magas koncentrációban káros lehet az élő szervezetekre, ezért alkalmatlanok bármely ember által lakott környezetben történő alkalmazása. Ezzel szemben a laboratóriumunkban elért eredmények szerint a Wellisair által előállított hidroxi gyökök (OH) várhatóan ugyanolyan inaktiváló hatást gyakorol a koronavírusra, az ózon mérgező hatása nélkül.